fbpx
Blefaroplastika

Co na pytle pod očima a vrásky? Laserová plastika víček

Plastická operace očních víček patří mezi standardní zákroky estetické chirurgie. Věděli jste, že je možné provést plastiku dolních víček i bez jizvy a miniinvazivním zákrokem? Na klinice využíváme speciální laser, který vás zbaví syndromu unavených očí a vrátí jim mladistvější vzhled. Pro koho je zákrok vhodný a co vás při něm čeká?

Kůže kolem očí patří mezi nejtenčí na obličeji a velmi rychle nám připomíná přibývající roky. Její kondici ovlivňuje hlavně mimika, životní styl a stres. Existuje ale poměrně jednoduché a miniinvazivní řešení. Který zákrok si vybrat? Klasickou plastiku víček (blefaroplastiku), nebo zkusit laserovou operaci dolních víček?

“Výhodou laserové operace oproti klasické blefaroplastice je ta, že u operace dolního víčka používáme řez vevnitř ve spojivce. U oka, ani pod linií řas není tedy žádná jizva,” vysvětluje MUDr. Patrik Paulis, plastický chirurg Signature Clinic.

Trápí vás pytle pod očima? Máme řešení

“Laserová plastika očních víček je obzvláště vhodná pro klientky a klienty, kteří trpí výrazným otokem dolních víček. Příčinou otoku jsou tzv. tukové váčky (tukové prolapsy), které z vnitřní strany oka dokážeme vytáhnout prakticky bez krvácení, odpreparovat a odříznout. Následně z venku provedeme tzv. resurfacing, což znamená, že kůži ještě několikrát projedeme laserem tak, aby došlo k jejímu stažení,” doplňuje MUDr. Paulis.

Výsledkem laserové operace dolních víček je krásný vyhlazený vzhled bez otoků. Navíc, pokud to kvalita kůže dovolí, je možné tuto operaci provádět v jakémkoliv věku.

Syndrom unavených očí bude minulostí

“Zákrok obzvláště doporučujeme mladým klientkám a klientům, které trápí tzv. unavené oči, respektive syndrom unavených očí s výrazným otokem,” dodává MUDr. Patrik Paulis.

Díky přesnější práci, který laser umožňuje, řez nekrvácí a rekonvalescence pro vás bude mnohem komfortnější. Otoky i modřinky jsou výrazně menší a doba hojení se znatelně krátí. Již za pár dní vám zůstane jen zarudlejší pokožka, kterou je možné, po odsouhlasení ošetřujícího lékaře, zamaskovat make-upem.

Laser odstraní vrásky kolem očí

Díky finálnímu ošetření kůže v oblasti dolních víček se vyhladí vějířkovité vrásky kolem očí a získáte mladistvější vzhled. Laser navíc ještě podpoří tvorbu kolagenu a zvýší elasticitu kůže v oblasti očí.

Nevíte, zda jste vhodným kandidátem na laserovou plastiku očí? Objednejte se na konzultaci. S našimi odborníky najdete vhodný zákrok přímo pro vás.