fbpx

Jak odstranit tuk z břicha, podbradku a jiných problémových partií? Máme 3 metody liposukce!

Liposukce patří k velmi oblíbeným a vyhledávaným zákrokům. Nelze o ní ale mluvit jako o způsobu hubnutí. Naopak. Nabízí možnost konturovat problémové partie, které se nedaří formovat správným jídelníčkem a cvičením. Věděli jste, že existuje několik metod liposukce? Jaká je vhodná pro odsátí tuku z břicha, podbradku, stehen a která naopak pomůže zeštíhlit paže? Více na téma odstranění tuku s MUDr. Elekem Rashidovem.

H2: Tumescentní liposukce, liposukce vodním paprskem nebo laserová lipolýza?

Při tumescentní liposukci se do těla nejprve napouští speciální roztok, tekutina, která pomáhá odstranit tuk, součástí jsou i lokální analgetika. Následně se musí několik desítek minut vyčkat, aby byl efekt co nejlepší a teprve pak se tuk odsává. Tumescentní metoda se používá pro klasickou liposukci, ale také jako součást konturování těla tzv. body sculpting.

“Při liposukci vodním paprskem se nemusí čekat a je možné začít odstraňovat tuk prakticky okamžitě. Patří mezi rychlejší metody a zkracuje dobu celého zákroku. Odsává se na principu rozbíjení tuku pomocí vodního paprsku. Paprsek pulzuje a dokáže velmi přesně zacílit na tukové buňky. Tuk z problémových partií se odstraňuje snadněji a bez zbytečných pohmožděnin a modřin. Metoda je šetrnější a umožňuje kratší dobu rekonvalescence,” vysvětluje MUDr. Elbek Rashidov.

Laserová lipolýza se využívá pro partie a ošetřované oblasti, kde je třeba podpořit pružnost pokožky, aby se po odsátí co nejvíce stáhla. Laserová liposukce eliminuje nerovnosti a kožní převisy. Patří mezi nejmodernější metody odstraňování tuku. Ošetření je bezbolestné s rychlým hojením a s okamžitým výsledkem.

H2: Jaká metoda liposukce je vhodná pro vás?

Před každou liposukcí je důležitá důkladná konzultace, kde lékaři ukážete jednotlivé partie, které vás trápí a navrhne správný postup a metodu zákroku. Současně i zhodnotí stav elasticity kůže a případně zvolí kombinované ošetření.

“Liposukce vodním paprskem je vhodná pro pacienty s diagnostikou tzv. lipedému, kdy je tuková vrstva v jedné partii moc velká a neúměrná vůči zbytku těla. Tato metoda je rychlejší a dá se dobře ztenčit i větší tuková vrstva. Tumescentní metoda liposukce je indikovaná ve chvíli, kdy tuková vrstva není moc veliká a tuk je uložený v slabší vrstvě. Použít se dá i ke konturování menších partií těla. Laserová liposukce se doporučuje tam, kde chceme, aby se po odsátí tuku kůže lépe a rychleji stáhla,” dodává MUDr. Rashidov.

H2: Který typ liposukce odstraní tuk z břicha, boků a stehen?

“Velmi záleží na množství tuku v ošetřované partii. Jak už jsem zmínil, pro větší vrstvu je vhodné použít liposukci vodním paprskem, která si s tím poradí, například stehna, hýždě, břicho. Naopak, když máme menší množství tuku a potřebujeme ošetřit menší partie přesněji, je lepší tumescentní liposukce. Při té můžeme odsát tuk v takovém rozsahu, jakém potřebujeme. Tedy snadněji zamezíme vzniku nerovností. Využívá se například při konturování boků. A zase u partií, jako jsou například stehna, paže, podbradek, kde potřebujeme zlepšit elasticitu kůže, volíme laserovou lipolýzu. Ta podpoří rychlejší stahování a zlepší výsledek,” uzavírá MUDr. Elbek Rashidov.

Trápí vás tuk na břiše, bocích a ostatních partiích, které nejdou vycvičit? Zavolejte nám a objednejte se na konzultaci. Společně s týmem našich specialistů vám vybereme tu nejvhodnější metodu odstranění tuku.