fbpx
Laserová liposukce - slim lipo

Tuk se po liposukci v ošetřované partii už nikdy neuloží

Jaká jsou rizika liposukce? Lze zákrok brát jako způsob hubnutí a je odsátá partie už navždy štíhlá? Odpovědi na vše, co by vás mohlo zajímat o liposukci. Více v rozhovoru s MUDr. Elekem Rashidovem. 

Je liposukce způsob hubnutí?

“Určitě bych liposukci nebral jako způsob hubnutí. My vždycky máme omezení v množství odsátého tuku, to znamená, že nemůžeme odebrat více, než je dané procento z ošetřované partie. Takže jde spíše o možnost konturovaní těla, nebo jako řešení lipedému (vyšší tuková vrstva v jedné partii, oproti zbytku těla), nebo opravdu jen doladění těla,” doplňuje MUDr. Rashidov.

Skutečně se tuk v místě po odsátí už nikdy neusadí?

“Ano, po správně provedené liposukci se tuk už v ošetřené partii neusadí. My liposukcí rozbijeme tukové buňky a v místě, kde jsme ho odsáli, vznikne tzv. jizvová (fibrová) tkáň. Tam se již tuk netvoří.  Určitě se ale tuk může usazovat v jiných partiích. Takže nemám asi příliš dobré zprávy, ale i po liposukci je nutné dodržovat správný životní styl, vyvážený jídelníček a dostatek pohybu,” vysvětluje MUDr. Elbek Rashidov.

Jaké jsou kontraindikace liposukce a rizika zákroku?

“Kontraindikací liposukce jsou celkové poruchy organismu – zánět, autoimunitní onemocnění, vysoký krevní tlak, cukrovka. Případně mohou nastat problémy spojené s určitou partií těla. Například na břiše by byla kontraindikací přítomnost břišní kýly, na dolních končetinách zase výrazné varixy (žíly). Když se bere v úvahu kontraindikace, tak jsou rizika minimální. Mohou se občas objevovat otoky, hematomy a případně nerovnosti. S pacientem na konzultaci vždy pečlivě probereme zdravotní stav. Díky správné anamnéze, jde pak o běžný zákrok s minimem komplikací,” dodává lékař.

Při jak velké hmotnosti je možné podstoupit liposukci?

“Liposukci je možné podstoupit v podstatě při jakékoliv hmotnosti klientky/klienta. My ale při liposukci omezení máme. A to v tom, že můžeme odsát jen určité procento z ošetřované partie. Pak by totiž vznikaly nerovnosti a výsledný efekt by nebyl rovnoměrný a lichotivý. Proto je vždy dobré dostatečně redukovat hmotnost a liposukci volit jako tečku na doladění kontur těla,” vysvětluje MUDr. Rashidov.

Je možné odsátý tuk z liposukce dále použít při konturování těla?

“Odsátý tuk se dá používat při konturování těla – při zvětšení prsou (zvětšení max. o jednu velikost), hýždí i konturování obličeje. Tomuto zákroku se říká lipofilling – výplně vlastním tukem. Výsledky jsou velmi přirozené a tělem je vlastní tuk velmi dobře přijímán. Tuk se po odsátí speciálně upravuje přístroji a následně se pomocí kanyl a jehel aplikuje do vybrané partie,” upřesňuje na závěr MUDr. Elbek Rashidov.

Máte zájem o liposukci? Neváhejte nás kontaktovat. Těšíme se na vás na konzultaci.